Sjors van der Panne – De Chansons van Sjors

De klapper van dit kalenderjaar wordt Sjors van der Panne, de chansonnier van de Nederlandstalige popmuziek. Alweer bijna 10 jaar geleden leerde het grote publiek hem kennen door zijn deelname aan The Voice of Holland, sindsdien is hij niet meer van het podium weg te slaan. In Schalkwijk brengt hij een mix van eigen repertoire, Nederlandstalige klassiekers, maar ook nieuw werk: hertalingen van pareltjes uit de Franstalige chansons en popmuziek.

Sjors zingt naast eigen repertoire vooral Nederlandstalige klassiekers. Van Ramses Shaffy, Liesbeth List, Wim Sonneveld, Conny Vandenbos, tot Claudia de Breij, Boudewijn de Groot, Frank Boeijen en Stef Bos.
Eerder dit jaar tourde Sjors samen met collega Tommie Christiaan met de theatershow Mannen huilen niet door het hele land. Als Pride ambassadeur zingt hij tijdens de Pride Chantant deze zomer en op 7 augustus staat hij op de slotavond van de Amsterdam Pride op De Dam. Dit najaar een mooie tour met oa Cor Bakker en Gerard Alderliefste en het repertoire van zijn geliefde Shaffy en voor de 16de keer dit jaar in het Concertgebouw in Amsterdam. Poptempel Paradiso staat voor het eerst op de agenda begin 2023.
Sjors scoorde in 2021 een dikke radiohit met het door hem en Janos Koolen geschreven Dan maken we het land.Deze week verscheen de EP van Mannen huilen niet en werken Tommie en Sjors aan nieuw repertoire wat volgend jaar het daglicht gaat zien. Ook werkt Sjors aan zijn 5de solo album met vooral hertalingen van pareltjes uit de Franstalige chansons en popmuziek van Dalida, Francoise Hardy tot Renaud en Zaz.
Sjors is samen met zijn vaste muzikanten Hubert Jan Horrocks en Janos Koolen veelvuldig te zien op TV bij oa Tijd voor Max, HLF8, Koffietijd. Verder was Sjors afgelopen seizoen te bewonderen in De Slimste Mens en nam hij het prachtige duet Hier is een stad gebouwd op met Edsilia Rombley geschreven door Huub Oosterhuis.

Foto: Ris Steenstra.

09 dec 2022 – 20:30