Nina de la Parra – BloodBitches

Nieuwkomer Nina de la Parra won vorig jaar de cabaretprijs Neerlands Hoop, voor haar eerste voorstelling ‘Gods Wegen’. Samen met saxofonist Sanne Landvreugd verkent ze in ‘BloodBitches’ thema’s als vrouw-zijn, Surinaams-zijn, slavernij, verdrijving, trauma, racisme en schuld, thema’s die door hun gezamenlijke bloedvaten stromen. Muzikaal, explosief, hilarisch, persoonlijk en ontregelend entertainment van de hoogste duikplank.

Na het succes van Gods Wegen, wat haar bekroning vindt in het verschijnen van het literaire manifest Make Women Come, gaan Nina de la Parra en Sanne Landvreugd in op de diepere lagen van hun gezamenlijke afkomst. Het unieke karakter van twee powerhouses die hun sociale analyse niet alleen aan hun baarmoeders verknopen, maar ook aan hun explosieve biculturele identiteit – en die hun “intensive experience” tot uiting brengen in muzikaal-verbale poëzie. Met als extra klap op de vuurpijl: elke week een nieuw item over de actualiteit.

Het verband wordt aangelegd door het bloedbroeder-topteam van Gods Wegen: Titus Muizelaar (regie), Jan Heideveld (geluid) en Jantje Geldof (licht). Foto: Leendert Vooijce.

04 nov 2022 – 20:30