Mannen van Naam – De Duivelsbrug

Mooie kleinkunstliedjes en aanstekelijke folkdeunen, door de mannen die aan de wieg stonden van Pater Moeskroen. Tussendoor wordt het verhaal van De Duivelsbrug verteld, een spannende oude sage die nog steeds actueel blijkt te zijn.

Ooit stonden Ton Smulders, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven aan de basis van Pater Moeskroen. De laatste jaren bewijzen ze nog veel meer in hun mars hebben. De Mannen van Naam brachten al vier theaterprogramma’s op de planken en toerden onder meer met Sylvia Houtzager, bekend van Flairck.

Met hun sympathieke presentatie creëren de mannen een gezellige huiskamersfeer waarin ze moeiteloos schakelen tussen hilarische grappen en kleine persoonlijke liedjes. Uiteraard ontbreken de vrolijke Keltische folkdeunen niet. Daarvoor brengen ze een keur aan instrumenten mee, waaronder een heleboel snaarinstrumenten, fluiten, een accordeon en een doedelzak.

Deze keer vertelt zanger/verteller Ton Smulders dus het verhaal van De Duivelsbrug, muzikaal ondersteund door zijn kompanen Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven. Een spannende oude sage die als kapstok dient om juist de actualiteit te duiden. Om als spiegel te dienen: was alles wel zo anders vroeger? Gaat het nu beter of juist slechter met ons? En hoe staat het met ons morele kompas? Zal dat ons wel veilig over de Duivelsbrug leiden?

Credits

Ton Smulders: Zang, gitaar, mondharmonica en verhalen
Ad Grooten: Mandoline, banjo, bouzouki, gitaar, whistle, doedelzak en zang
Wilbert van Duinhoven: Bas, accordeon, melodica, cajon en zang
Foto: Jaap Reedijk

14 apr 2023 – 20:30