Boban Benjamin Braspenning – Boompje Beestje

Boban speelt ‘Boompje, Beestje’ overal waar je geen huis kunt vinden. Precies! Door hééél het land, dus ook in Schalkwijk! Dé show over woningnood met een streepje op de e van de. Kom kijken en ga huilend (van het lachen) naar huis (als je die hebt).

Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij – namens de pechgeneratie – in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang. Hier stuit hij op woonkloven, sprookjes en financiële ratsen van vermogenden. Opgegroeid aan de periferie van de kak en als afgestudeerd econoom en ethicus, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden. Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.

Over Boban

Boban Benjamin Braspenning (1994) is winnaar van zowel de jury- als publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij was te zien bij De Slimste Mens, Spijkers met Koppen en ging viraal op Dumpert. Daarnaast is hij schrijver van een kinderboek over banken, wat hij presenteerde in Koninklijk Theater Carré.

05 okt 2024 – 20:30